Madrid leukste stad voor holebi’s en transgenders, Antwerpen en Brussel scoren gemiddeld

Woonwebsite Nestpick roept Madrid uit als leukste stad voor holebi’s en transgenders om te wonen. De hoofdstad van Spanje scoort een 10/10. Antwerpen scoort 6,1 en is daarmee 44ste. Brussel scoort 5,6 en is 49ste.

Nestpick analyseerde 110 steden en stelde met de ‘2018 Millennial Cities Ranking‘ een hitparade van leukste steden om te wonen voor millennials. Dat zijn mensen die geboren zijn in de jaren 1980, 1990 en begin jaren 2000.

De hitparade is bepaald door vele factoren zoals werkgelegenheid, mobiliteit, toerisme, de woonmarkt, horeca, milieu, persoonlijke vrijheden of openheid. Ook de acceptatie van holebi’s en transgenders kreeg een score.

In de algemene ranking scoren Berlijn in Duitsland, Montréal in Canada, Londen in het Verenigd Koninkrijk en Amsterdam in Nederland het best. Antwerpen staat op de 47ste en Brussel op de 67ste plaats.

Holebi’s en transgenders

Wat betreft holebi’s en transgenders scoort Madrid het beste, gevolgd door Amsterdam (9,9), Toronto (9,8) in Canada en Berlijn (9,7). Met plaatsen 44 en 49 scoren Antwerpen en Brussel dus maar gemiddeld.

Nestpick baseerde de score voor LGBT-openheid op rechten en vrijheden aantrekkelijkheid voor holebitoerisme. Het maakte gebruik van het eigen onderzoek ‘Best LGBT Cities 2017‘ en de ‘Spartacus Gay Travel Index 2017‘.

Madrid

Zanger Falko De Bolster is het helemaal eens met de topscore van Madrid. “De helft van mijn collega’s in holebi’s”, knipoogt de finalist van Mister Gay Belgium 2018. De Bolster werkt in Madrid als studieadviseur in een school en studeert hij elektronische muziekproductie. “Hier worden jongens nagefloten in plaats van meisjes”, lacht hij.

“Madrid is zo een grote stad met verschillende nationaliteiten, seksuele voorkeur of identiteiten. Ik heb mij nog nooit onveilig gevoeld in Madrid. En ik heb mij nooit gediscrimineerd gevoeld. In België wel”, aldus De Bolster.

Antwerpen

Minder enthousiast is Bart Abeel, voorzitter van Antwerp Pride. Hij stelt zich vragen bij de lage score van Antwerpen op de ‘Best LGBT Cities 2017’-ranking. De metropool is daar 73ste op 100, onder bijvoorbeeld Talinn in Estland.

In 2015 werd Antwerp Pride nog geroemd als een van de tien beste gayprides ter wereld. Antwerpen organiseerde de EuroGames in 2007 en de World Outgames in 2013. “Ik vind het mysterieus. De methodologie? Hoe komt Nestpick aan die gegevens?”, vraagt Abeel zich af. Hij weerlegt de slechte score.

“We hebben tal van leuke horecazaken zoals Bianco, Corps Diplomatique, het Hessenhuis, Café Twilight, City Coffee, Maurice en Dietrich, Cups & Plates, Den Draak en Het Roze Huis – çavaria Antwerpen om maar enkelen te noemen”, verdedigt Abeel zijn stad met vuur. “Met Leather & Fetish Pride Belgium en H.I.M hebben we topfeestjes.”

Abeel fronst ook de wenkbrauwen bij de lage score wat betreft veiligheid en dating. Alleen qua rechten doet Antwerpen het goed. “Dat komt natuurlijk door de wetgeving.”

De Pride-voorzitter stelt zich ook de vraag of het onderzoek niet te mannelijk is. “Daten en nachtleven is iets dat meer gericht is op homo- en bi-mannen dan op lesbische n bi-vrouwen.”

 

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Madrid leukste stad voor holebi’s en transgenders, Antwerpen en Brussel scoren gemiddeld

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: