Kusactie in ‘s-Hertogenbosch uit protest tegen beschadigde homokus-posters van Suitsupply

COC Noordoost Brabant houdt vrijdagavond een ‘Iedereen mag zoenen‘-actie uit protest tegen het vandaliseren van de posters van Suitsupply.

Eerst was er de hetze op sociale media, nu ook in de fysieke wereld. Tal van bushokjes met affiches van Suitsupply zijn beschadigd over overschilderd. De posters tonen kussende mannen.

Omdat het contract sowieso afloopt, worden de affiches niet vervangen. Maar intussen kregen de beschadigingen en de campagne van Suitsupply veel aandacht.

Kusactie

Om tegen de achterliggende homofobie te protesteren, organiseert COC Noordoost Brabant een kiss-in.

“De liefde is van ons allemaal. In een land als Nederland zou iedereen zich veilig en vrij moeten voelen om dit te uiten. Helaas worden er momenteel heel wat posters in bushokjes door heel het land vernield, enkel en alleen omdat er twee zoenende mannen op staan”, stelt de LGBT-organisatie. “Iedereen mag zoenen! Wij willen een statement maken door met z’n allen op 9 maart om 18:00 stipt op De Parade in Den Bosch te gaan zoenen (knuffelen mag natuurlijk ook!) en/of een foto hiervan te posten op social media met de hashtag #iedereenmagzoenen.”

Holebi’s en hetero’s zijn welkom.

 

Beeld: COC Noordoost Brabant
Bron: De Roze Golf

2 gedachten over “Kusactie in ‘s-Hertogenbosch uit protest tegen beschadigde homokus-posters van Suitsupply

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: