Krijgt Duitsland met Jens Spahn een homoseksuele bondskanselier?

De vierde regering van Angela Merkel (CDU) is pas geïnstalleerd, of er wordt al gesproken va opvolging. Naast Kevin Kühnert (SPD) maakt ook Jens Spahn (CDU) kans om Merkel op te volgen als bondskanselier van Duitsland.

Jens Spahn is voortaan minister van Volksgezondheid. Dat was ook zijn specialiteit in de Bondsdag. Net als Kevin Kühnert is Spahn openlijk homoseksueel. De 37-jarige minister is getrouwd met Daniel Funke.

De Morgen omschrijft hem als “de jonge, uitgesproken rechtse, maar ook openlijk homoseksuele Spahn, belichaamt als geen ander de tegenstrijdigheden van de Duitse christen-democratie”.

Contradictie?

Velen snappen niet dat holebi’s ‘rechts’ kunnen zijn. Maar Spahn ziet geen contractie. “De dominante cultuur en levenswijze in Duitsland is de afgelopen tien veel vrijer geworden, of je nu kijkt naar holebi’s of immigratie”, stelde Spahn in 2016 in The Guardian.

“Mijn grootste angst is dat die openheid onder druk staat vanuit een erg conservatieve vorm van de islam en de rechtse reactie tegen immigratie. We zullen moeten strijden om die openheid te behouden.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: De Morgen, The Guardian

Een gedachte over “Krijgt Duitsland met Jens Spahn een homoseksuele bondskanselier?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: