MAS heeft oog voor holebi’s en transgenders en Antwerp Pride in expo ‘Feest!’

Op 1 juni 2018 opent in het Museum Aan de Stroom (MAS) in Antwerpen de tentoonstelling ‘Feest!’. Voor deze tentoonstelling zoekt het museum nog objecten en andere souvenirs van eerdere Antwerp Pride-edities.

“Heb je mee aan een praalwagen gebouwd? Ken je iemand die ons kan helpen? Heb je zelf nog poster, T-shirts, foto’s, video’s of andere dingen liggen?”, luidt de oproep. Je kan Liene Conard hierover mailen.

Feest

“‘Feest!’ neemt je met al je zintuigen mee in de wereldwijde tradities om de overgangsmomenten in het leven te vieren. De expo brengt een unieke mix van feestobjecten uit verschillende museumcollecties, in een originele opstelling met een uitzonderlijke soundtrack. De expo Feest! dompelt je onder in de bonte tradities van vieringen bij overgangen in het leven. Of het nu gaat over een doop, huwelijk, het einde van de studies, een overlijden, volwassen worden … we komen samen en vieren feest. Al overschrijden we daarbij al eens letterlijk de grenzen met soms zware gevolgen.”

Pride

“Deze expo duikt in de feesten en stoeten van eigen bodem. De reuzenstoeten, de gayprideparade en het feest van Chrysostomos of de laatste 100 dagen op school kennen we goed. Maar de tentoonstelling toont ook hoe niet-westerse culturen er graag op los vieren: de hindoegemeenschap die elk jaar Ganesha te water laat om hun god te eren, de Braziliaanse Ticuna-indianen die de eerste menstruatie vieren met imposante maskers of de Mexicanen die de doden feestelijk herdenken tijdens Día de Muertos.”

“Om het feest compleet te maken is de expo overgoten met een unieke soundtrack, speciaal samengesteld door hedendaagse artiesten zoals Coely en Pomrad. En we laten geregeld de nostalgische muziek schallen op de Decap dans- en kermisorgels rond de dansvloer. Gooi er gerust de benen los.”

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “MAS heeft oog voor holebi’s en transgenders en Antwerp Pride in expo ‘Feest!’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: