Ihsane Jarfi Dag op 17 mei in Brussel met inhuldiging van “sereen portret”

Daags voor de Belgian Pride-parade op zaterdag 19 mei houdt op de Ihsane Jarfi Stichting op donderdag 17 mei de Ihanse Jarfi Dag, een evenement in het teken van de strijd tegen homofoob geweld.

De Ihsane Jarfi Stichting, RainbowHouse Brussels, çavaria en Arc-en-ciel Wallonie houden op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) een herdenkingsmoment om te strijden tegen discriminatie op basis van genderidentiteiten, seksuele oriëntaties, herkomst en culturele en religieuze identiteiten.

Ihsane Jarfi was een jonge dertiger van Marokkaanse origine die werd vermoord in Luik in 2012. Na deze homofobe moord heeft zijn vader, Hassan Jarfi, een stichting in het leven geroepen die tot doel heeft te strijden tegen discriminatie die leidt tot haat en geweld.

Mars in Brussel

Dit jaar vindt de herdenkingsmars plaats in het centrum van Brussel op 17 mei. “Wij verwelkomen u op het Muntplein vanaf 17 uur, aan de voet van het podium. Op dit buitenpodium volgen speeches, getuigenissen, optredens en concerten elkaar op.”

Langs het parcours van de herdenkingsmars zal een street-art muurschildering het trotse en sereen portret van Ihsane tonen. Met het innemen van deze publieke ruimte en met de hedendaagse herinnering aan Ihsane, zullen liefde en respect de sleutelwoorden van de dag zijn. “Wij willen zichtbaar zijn in de publieke ruimte en zoveel mogelijk mensen raken, om met meerdere stemmen een bericht van hoop te brengen op een betere wereld en de waarde van diversiteit te beleven”, klinkt het.

In aanloop naar deze dag zullen sensibiliseringsbijeenkomsten plaatsvinden in Brusselse scholen en jeugdhuizen. In lijn met de doelen van de Ihsane Jarfi Stichting, willen wij de jeugd betrekken, die de toekomst draagt, en de herinnering overdragen teneinde nooit meer te vergeten!

 

Beeld: Ihsane Jarfi Stichting

%d bloggers liken dit: