39% Russen verwacht dat holebi’s zullen worden aangevallen tijdens WK voetbal

39% van de Russen denkt dat buitenlandse holebi’s en transgenders zullen worden aangevallen tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Het WK voetbal vindt plaats van 14 juni tot 15 juni in Rusland, niet bepaald een land met een holebi- en transgendervriendelijke reputatie. Homoseks is er niet strafbaar, maar homopropaganda wel. Het ‘promoten van niet-traditionele gezinnen bij minderjarigen’ is er verboden.

Het onderzoek is gevoerd in opdracht van Bonus Code Bets, een Brits gokbedrijf. 39% verwacht dat LGBT-voetbalfans zullen worden aangevallen. 16- tot 24-jarigen achten dit zelfs “heel waarschijnlijk”.

De wereldvoetbalbond FIFA kreeg veel kritiek toen bekend werd dat Rusland in 2018 het WK voetbal organiseert. In 2022 trekt het WK naar Qatar. Daar is homoseks strafbaar.

Maar landen als Rusland en Qatar zijn nog bereid om gigantische bedragen te spenderen aan zulke wereldevenementen. De publieke opinie in het Westen is doorgaans veel kritischer voor zulke uitgaven. Ook het Internationaal Olympisch Comité vindt steeds moeilijk kandidaat-gaststeden voor Olympische Spelen. Dubieuze regimes willen zulke prestigeprojecten nog wel.

Reisadvies

De dienst Reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken maant aan voorzichtig te zijn. “Homoseksualiteit is niet illegaal. Ondanks het feit dat homoseksualiteit in de grote steden in privé-contacten meer en meer wordt getolereerd, blijft het toch het voorwerp van sterke sociale afkeur bij belangrijke delen van de bevolking. Waakzaamheid blijft dan ook geboden bij het openlijk uiten van tekenen van affectie. Het openlijk propageren is bij wet verboden.”

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: PinkNews.co.uk, eigen verslaggeving

Een gedachte over “39% Russen verwacht dat holebi’s zullen worden aangevallen tijdens WK voetbal

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: