Bar-bistro Ancièn d’Anvers mikt op gezelligheid die mensen doet terugkomen

Op vrijdag 13 april opent Ancièn d’Anvers voor het grote publiek. Eigenaar Ludwig Verhulst wilt er een brasserie van maken die gloeit van gezelligheid. Opmerkelijk voor Antwerpen: ook na 23 uur zal je er eten kunnen bestellen.

Ludwig Verhulst runde eerder met zijn ex-man de Jules Verne in Beveren. Ancièn d’Anvers in de Hoogstraat 45 wordt zijn eerste zaak in Antwerpen. “Het wordt geen honderd procent gay zaak, maar wel bijzonder gay friendly“, vertelt Verhulst. Een ‘Wall of Love’ met koppeltjes en duo’s zal dit illustreren. “Heterokoppels, holebikoppels, niet-blanke mensen, kleine kindjes, hondjes, alle soorten liefde.”

Maar Verhulst engageert zich wel in het LGBT-gebeuren in Antwerpen. Zo zal zijn brasserie deelnemen aan Antwerp Pride.

De inclusie uit zich ook elders. Ancièn d’Anvers bestaat uit een lange gang, met dan een brede inham achteraan links. Rechts komt de keuken, een toilet geschikt voor rolstoelgebruikers, de vestiaire, een opbergruimte en andere toiletten.

In de lange gang komen hoge tafels. “Maar voor rolstoelgebruikers voorzien we ook lage tafels”, zegt Verhulst.

Brochetten en kaarsen

De brasserie wilt enkele unieke insteken aanbieden. Alles komt op brochette, “ook je dame blanche”. Alle verlichting zal bestaan uit echte kaarsen. “Dat maakt het uniek en gezellig. En wees gerust, het is helemaal veilig. De plafonds zijn hoog en ver verwijderd van de kaarsen.”

Gezelligheid zal overal uitstralen dankzij een vloer in Franse eik en echt comfortable stoelen. 

Voor de Antwerpenaar

De zaak zal zeven op zeven open zijn en de keuken is open van 11 tot 23 uur. “Nadien kan je nog eten bestellen tot een uur of één ’s nachts. Dan zal ik zelf in de keuken staan. Het aanbod zal na 23 uur wel beperkter zijn dan de volle kaart”, vertelt Verhulst.

“Ik ervaar zelf wel eens hoe moeilijk het is om iets te eten in Antwerpen na pakweg 21 uur. Je kan dan enkel nog kiezen tussen pita of frieten. Dat is jammer.”

Ancièn d’Anvers mikt op Antwerpenaren, op mensen die terugkomen. “Ik wil mijn klanten leren kennen. Hun voorkeuren, hun gewoontes. Je bent hier welkom om te eten of om iets te drinken.” Verhulst wil ook de prijzen laag houden om de drempel te verlagen.

Daarom zal de focus niet op toeristen liggen, al zijn die uiteraard ook welkom.

Op zaterdagavond zal de nadruk weliswaar liggen op eters. Zaterdag is de hoogdag in de horeca.

Theater

De Hoogstraat bevindt zich in de buurt van theaterzalen. De Rode Zaal en de Zwarte Zaal van het Fakkelteater bevinden zich een beetje verder. “Wat stel je nu vast? Veel mensen gaan voor de voorstelling, veel te vroeg, snel iets eten. Waarom kan dat niet na de voorstelling. Er is niets zo leuk als een keuken die ook na 22 uur open is.”

Ancièn d’Anvers
Hoogstraat 45, 2000 Antwerpen
03 888 08 59
reservatie@anciendanvers.be
Alle dagen open van 11 uur tot ‘lekker laat’

 

Beeld: Timothy Junes

Ancièn d'Anvers
Ancièn d’Anvers

2 gedachten over “Bar-bistro Ancièn d’Anvers mikt op gezelligheid die mensen doet terugkomen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: