Tan France (‘Queer Eye’) verstopt zijn homoseksualiteit wanneer hij reist

Tan France, de modespecialist in de Netflix-reeks ‘Queer Eye‘, verstopt in sommige landen dat homo is. Wat denken andere bereisde holebi’s hierover?

“Als een homoseksuele man zijn er bepaalde bestemmingen die ik vermijd”, zegt Tan France in Condé Nast Traveller. “Wanneer ik naar China ga lieg ik over mijn huwelijk en laat ik mijn trouwring thuis. Maar ik wil mijn  veiligheid niet op het spel zetten in een land die me tal van problemen kan bezorgen of waar het strafbaar is homo te zijn Ik ben mij er erg van bewust waarnaar ik veilig kan reizen en waar niet.

On a road trip with this beauty. I can’t even cope. I’m obsessed?

A post shared by T A N . F R A N C E (@tanfrance) on

France, geboren Safdar, is in het Verenigd Koninkrijk geboren. Zijn vader komt uit Pakistan, zijn moeder is een Engelse. Hij is moslim. Hij is getrouwd met Rob France, een mormoon uit Utah. Het koppel woont in Salt Lake City.

Pakistan

Hij ging vroeger wel eens naar Pakistan. “Ik ga allicht niet meer terug, sinds de reeks te zien is. Ik weet niet of het illegaal is gay te zijn of ze er doen alsof hun neus bloedt. Maar ik neem geen risico. De bekedheid van de show en mijn openheid maken het risicovol. Maar ik hou van Pakistan en ik ben er heel vaak geweest.”

Homoseks is strafbaar in Pakistan. Artikel 377 van het Strafwetboek voorziet twee tot veertien jaar cel. De Islamitische Wet of sharia voorziet zweepslagen en steniging. Deze strafartikelen worden zelden uitgevoerd, maar holebi’s zijn wel onderhevig aan pesterijen en chantage, ook door de politie.

Reisadvies

Thierry Hanan Scheers is panseksueel en blogt op Magnificent Earth. “Ik blijf niet weg uit een land omwille van holebifobe en transfobe wetten. Alleen vertel ik soms niet dat mijn partner een man is.” Het volledig interview met Scheers lees je hier.

Claus Gurumeta is een Mexicaans-Canadese reisagent in Vancouver. “Ik betrap mezelf dat ik er steeds meer rekening mee houd. Maar ik betwijfel dat holebifobe en transfobe wetgeving me echt zou tegenhouden. We leven helaas in een tijd waarin nog vele landen LGBTQ+mensen discrimineren. Meer dan naar wetgeving kijk naar de track record van een bestemming en dan beslis ik of ik er naartoe ga. Maar ik ga geen bestemming boycotten omdat er geen homohuwelijk is.” Het volledig interview met Gurumeta lees je hier.

Reis je naar een gevaarlijk land?

Wikipedia geeft veel informatie over een bestemming. Zoek ‘LGBT rights in…’. Check ook de dienst reisadviezen van de Belgische FOD Buitenlandse Zaken.

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Condé Nast Traveler, Trip By Trip

%d bloggers liken dit: