Sterren kopen alle zitjes van ‘Love, Simon’-voorstellingen, om ze gratis uit te delen

Verschillende bekende Amerikanen hebben bioscoopzalen afgehuurd om gratis  Love, Simon‘-voorstellingen te organiseren.

Deze buy-outs zijn een manier om de film te verspreiden. Onder meer Neil Patrick Harris, Kristen Bell, YouTube-ster Joey Graceffa en Matt Bomer hebben dit gedaan. Ook Greg Berlanti, regisseur van de tienerfilm en getrouwd met oud-voetballer Robbie Rogers, houdt een buy-out.

Het verhaal: Simon Spier (Nick Robinson) is een 16-jarige jongen die weet dat hij homo is. Via Tumblr raakt hij aan de praat met Blue, een jongen van op school. Maar ze kennen elkaars identiteit niet. Het is duidelijk dat de twee via e-mail verliefd worden op elkaar. Maar, catastrofe, een klasgenoot leest een van de e-mails en chanteert Simon om hem te koppelen aan het populaire meisje Abby (Alexandra Shipp).

Big deal

‘Love, Simon’ is de verfilming van ‘Simon vs. the Homo Sapiens Agenda‘ uit 2015. door Becky Albertalli. In het Nederlands heet het boek ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld‘.

Dat een film als ‘Love, Simon’ uitkomt, is een big deal. De film mag rekenen op een arsenaal aan marketingmiddelen zoals een eigen Instagram-profiel en een Twitter-account. Met referenties naar ‘The Fault In Our Stars‘ wordt ‘Love, Simon’ echt hard gepusht. Schattige homoromantische Hollywood-producties voor tieners en overjaarse tieners zijn schaars. Vandaar het enthousiasme. Vandaar de hoge verwachtingen. Of ze zullen worden ingelost, valt af te wachten.

Wachten tot juni

De film is al uit in de Verenigde Staten, Australië en straks het Verenigd Koninkrijk. In België komt ‘Love, Simon’ uit op woensdag 20 juni. In Nederland op donderdag 14 juni.

 

Beeld: 20th Century Fox, IMDb
Bron: PinkNews.co.uk

%d bloggers liken dit: