Medewerker Theresa May sleurt klokkenluider met familie in Pakistan uit de kast

In het Verenigd Koninkrijk is er verontwaardiging rond een incident in de nasleep van het Cambridge Analytics-schandaal. Een medewerker van de Conservatieve eerste minister Theresa May heeft een klokkenluider geout.

Brexiteer Shahmir Sanni luidde de klok over onregelmatigheden bij het Vote Leave-kamp tijdens de brexit-campagne. Hij beschuldigde Stephen Parkinson zich niet te houden aan de regels.

Parkinson, tegenwoordig een kabinetsmedewerker van Theresa May, beet van zich terug oor te stellen dat hij en Sanni een relatie hadden ten tijde van de brexit-campagne.

Alleen, Sanni was niet uit de kast bij familie, zelfs niet bij zijn moeder. Sanni heeft roots in Pakistan en deze outing kn nefaste gevolgen hebben. Mogelijk is het nu onmogelijk voor hem nom naar daar te reizen.

May

Theresa May heeft de outingf van Sanni door Parkinson niet veroordeeld. Ook dat wekte woede. De premier krijgt nu het verwijt de impact van een outing niet goed in te schatten.

Coming-out of outing?

Wanneer iemand zelf, vrijwillig vertelt niet hetero te zijn, heet dat coming-out. Wanneer iemand iemand anders uit de kast sleurt, is dat outing.

Beeld: Timothy Junes
Bron: PinkNews.co.uk

%d bloggers liken dit: