Mannen mishandeld na Grindr-dates in Dordrecht

Afgelopen weekend is in Dordrecht in Nederland een man mishandeld en een andere man bijna nadat ze hadden afgesproken via Grindr. De ene man is in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen op de Smitsweg. De andere man werd de daarop volgende nacht achterna gezeten en bijna mishandeld op de Schenkeldijk.

Het slachtoffer van de Smitsweg werd na de ontmoeting met zijn date door een groep van zo’n 16 mannen die plotseling uit de bosjes opdoken in elkaar geslagen. Hij raakte daarbij licht gewond. Hij mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Het slachtoffer van de Schenkeldijk raakte niet gewond, omdat hij aan zijn belagers wist te ontkomen.

Homofoob geweld

Beide mannen lijken opzettelijk in de val te zijn gelokt. Deze incidenten vonden allebei plaats na een afspraak via gay dating Grindr. De politie vermoedt daarom dat het om homofoob geweld gaat

Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff twittert over deze zaak dat politie, justitie en hij er alles aan doen om de “laffe daders op te sporen en te stoppen”. Ook waarschuwt hij “alert met daten via apps en sites’” te zijn.

“Laf”

COC Nederland noemt de aanvallen laf. “Iemand aanvallen om zijn seksuele oriëntatie of genderidentiteit is al laf, maar om het dan ook nog eens voor de zekerheid met een groep te doen is afschuwelijk”, aldus woordvoerder Philip Tijsma op AD.nl. “Dit onderstreept de noodzaak waarom dit kabinet het tegengaan van geweld tegen holebi’s, transgenders en personen met een intersekse conditie ’s haar topprioriteit moet maken. Het komt nog te vaak voor.”

Victim shaming?

Tijsma heeft begrip voor de waarschuwing van burgemeester Kolff over het daten via apps en sites. “Maar laten we alsjeblieft niet het probleem bij de slachtoffers of bij Grindr leggen. Het probleem ligt bij de idiote daders.”

Getuigen

Ondanks het nachtelijke tijdstip en de afgelegen locaties, hoopt de politie op getuigen. “Ook als u over andere informatie beschikt die van belang kan zijn voor het onderzoek, vraagt de politie u contact met hen op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 088-9642650. (dagelijks bereikbaar van 09.00 uur tot 21.30 uur).”

 

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland, AD.nl, Politie.nl

2 gedachten over “Mannen mishandeld na Grindr-dates in Dordrecht

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: