Geen kussende mannen in christelijk Reformatorisch Dagblad

De hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad (RD) heeft gesproken Jasper Klapwijk, die met een crowdfundingactie genoeg geld had opgehaald om een advertentie met kussende mannen in de krant te laten plaatsen.

Deze advertentie is een actie tegen de flyer die de krant vorige maand meestuurde als protest tegen de een advertentie van kledingverkoper Suitsupply waarin twee kussende mannen te zien zijn. Die ‘Suitsupply-rel‘ sleept al ven aan.

Het RD gaat geen advertentie met kussende mannen publiceren. Dat past niet in de christelijke filosofie van het dagblad. Dit zou de achterban van het RD als shockerend kunnen ervaren, stelt hoofdredacteur Steef de Bruijn.

Jasper Klapwijk en het RD hadden een constructief gesprek, zeggen beiden. “Tijdens het gesprek bleek al dat we het niet eens zullen worden, maar dat we wel een gedeeld belang hebben: dat er binnen de reformatorische gezindte meer aandacht moet zijn voor homo’s en lesbiennes die uit de kast willen komen”, aldus Klapwijk.

Klapwijk verzamelde 6300 euro om een advertentie in het RD te plaatsen. Allicht komt er dus iets, maar dan geen kussende mannen.

Beeld: Timothy Junes
Bron: GaySite.nl

2 gedachten over “Geen kussende mannen in christelijk Reformatorisch Dagblad

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: