Mothers & Daughters Lesbian Bar in Brussel zoekt steun via crowdfunding

Mothers & Daughters – A Lesbian Bar in Brussel zoekt financiële steun via crowdfunding om in mei en juni een plek te zijn voor vrouwen die van vrouwen houden.

Mothers & Daughters zal openen in het centrum van Brussel, gedurende de maanden mei en juni 2018.

Mothers & Daughters is een bar; een kunstplek; een veilige, inclusieve, feministische, queer, lesbische locatie georganiseerd door en voor lesbiennes en hun vrienden.

“Mothers & Daughters is een gemeenschapsproject, een zacht, maar desalniettemin politiek gebaar, dat het gebrek aan een geborgen plek, in en rond Brussel, waar de lesbische gemeenschap ongedeerd kan samenkomen en dansen, op de kaart zet”, vertelt de Belgian Pride.

Steun

Om dit te verwezenlijken zoeken initiatiefnemers Byrthe Lemmens, Delphine von Kaatz, Jessica Gysel, Joëlle Sambi, Katja Mater, Marnie Slater en Robin Brettar geld. Best veel geld. 5.000 euro. Daarom zijn ze een crowdfundingactie gestart.

“Mothers & Daughters is geen commercieel project ze streven ernaar de inkom gratis te houden voor iedereen, en om een hoogstnodige, veilige plek te creëren zonder winstoogmerk. Moeders & Dochters wordt een plek die zowel door locals en hun vrienden als internationaal geapprecieerd kan worden.”

Alleen

Mothers and Daughters is de enige bar in Brussel die zich richt op lesbiennes en hun vrienden. Mothers and Daughters is een eerbetoon aan een vorige generatie die de lesbische gemeenschap heeft vormgegeven en een hommage aan alle dierbare en precaire lesbische bars, overal ter wereld.

De bar had haar eerste testrun gedurende drie nachten in december 2017 in de Beursschouwburg. Dit was een geweldige ervaring en de reacties erop waren ongelofelijk! In 2018 verschijnen ze weer, maar dit keer met een groter team, langere openingsuren, muziek, nieuwe drankjes, gratis feestjes, en heel veel liefde en toewijding.


Beeld: Mothers & Daughters (Facebook)

Een gedachte over “Mothers & Daughters Lesbian Bar in Brussel zoekt steun via crowdfunding

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: