Geen holebi’s of allochtonen in ‘Matchmakers’ met Jani Kazaltzis

Neen, net als in ‘Blind Getrouwd‘ op VTM zullen er in het eerste seizoen van ‘Matchmakers‘ op Vier geen holebi’s of allochtonen kandidaat zijn. Een kwestie van getallen.

“Van de 4.000 mensen die onze oproep beantwoord hebben, waren er slechts een handvol holebi’s of mensen met een allochtone achtergrond”, vertelt gastheer en matchmaker Jani Kazaltzis (39) in De Morgen. “Ik vertrouw erop dat het anders zal zijn als er een tweede reeks komt. Nu wisten de mensen niet waarvoor ze zich inschreven, bij een volgend seizoen zal dat wel het geval zijn. Of ik het zelf jammer vind? Op dit moment niet. Voor elke kandidaat geldt dat hij goed moet functioneren in het tv-programma dat we maken. Ik zou het pas jammer vinden als dat niet het geval is, maar we toch met hem werken louter omdat hij de ­diversiteit weerspiegelt.”

‘Matchmakers’ combineert een datingformat met verborgen camera want de deelnemers weten eigenlijk niet dat ze op date zijn.

Single

DeMorgen stelt de terechte vraag: pusht een datingprogramma niet het beeld dat single zijn gelijk is aan falen? “Er is niks mis met singles. Ik ken er veel die echt gelukkig zijn. Maar er zijn ook singles die het niet leuk vinden om geen relatie te hebben en een datingprogramma een leuk platform vinden om er iets aan te doen. Iedereen moet gewoon zijn eigen weg volgen. Je kunt niet zeggen dat je een beter leven hebt met een lief. Je kunt ook niet zeggen dat je een beter leven hebt zonder lief.”

Een partner hebben is er ingebakken, stelt Kazaltzis. “Thuis en op school is ons altijd geleerd dat het gelukkigste gezin bestaat uit een man en een vrouw die kinderen hebben en in een huis wonen waar een boom voor staat. Daar zit het probleem: we hebben één definitie van een relatie, en die moet dan voor ons allemaal gelden. Wat natuurlijk onzin is.”

‘Matchmakers’ is te zien vanaf maandag 16 april op Vier.

Beeld: Pexels, Pixabay
Bron: De Morgen

%d bloggers liken dit: