Fiertés namuroises bestaan 10 jaar: #loveisrespect, gratis concerten en focus op jongeren

Op 4 en 5 mei organiseert de organisatie Les Fiertés namuroises en pridefestival aan de Place d’Armes. In Namen dus, de politieke hoofdstad van Wallonië.

Het pridefestival is verspreid over twee dagen, vrijdagnamiddag- e avond en zaterdag. Het doel is eenvoudig: meer zichtbaarheid voor de verschillende seksuele oriëntaties en genderidentiteiten.

“De nadruk ligt dit jaar op jongeren: kinderen en tieners”, vertelt communicatieverantwoordelijke Marie-France Baire. Dat uit zich in de vele activiteiten die het LGBT-middenveld van Namen organiseert.

Love is respect

Er is ook ruimte voor feest met deejaysets maar ook voor sensibilisering. Op vrijdag is er de actie #loveisrespect. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor geweld binnen (holebi)gezinnen.

Bij hetero’s en holebi’s is huiselijk geweld een verzwegen groot probleem. Maar ook in vriendschapsrelaties komen psychologisch en fysiek geweld voor. Groepsdruk dat leidt tot gevaarlijk gedrag bijvoorbeeld.

Concerten

Op vrijdag en zaterdag zijn er concerten. Op vrijdag verwelkomt het pridefestival Popsima. Op zaterdag onder meer La Diva Live en BJ Scott.

Bereikbaarheid

Er zijn twee rechtstreekse treinen per uur naar Namen vanuit Brussel-Zuid. Raadpleeg de dienstregeling van de NMBS om je laatste verbinding naar je bestemming in Vlaanderen te weten.

Het programma.


Beeld: Fiertés namuroises

Een gedachte over “Fiertés namuroises bestaan 10 jaar: #loveisrespect, gratis concerten en focus op jongeren

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: