VIDEO | Geen tweede seizoen voor lesbische tienerreeks op Netflix ‘Everything Sucks!’

Hoezo, geen lesbiennes op televisie? ‘Everything Sucks!‘ bleef helaas onder de radar en Netflix verlengt nu de reeks niet.

Er wordt misschien gekwijld op ‘Riverdale‘ en gelachen met ‘Queer Eye‘, maar een terechte klacht is dat er weinig lesbische rollen op televisie zijn. Dat is anders in ‘Everything Sucks!’ op Netflix.

‘Everything Sucks!’ gaat over twee groepen studenten op Boring High School in 1996. Luke O’Neil is net zoals zijn vrienden McQuaid en Tyler een eerstejaarsstudent. De vrienden worden gezien als buitenbeentjes. Op de eerste dag van de middelbare school gaan ze naar de A/V Club (audio- en videoclub) waar Luke al snel valt voor Kate Messner, een tweedejaarsleerlinge en de dochter van de directeur van Boring High School. Kate begint echter vraagtekens te zetten bij haar seksuele geaardheid en begint zich langzaamaan aangetrokken te voelen tot dramastudente Emaline Addario, die een relatie heeft met collega-dramastudent Oliver Schermerhorn. Kate besluit echter verkering met Luke te krijgen nadat er geruchten over haar vermeende homoseksualiteit worden verspreid op school. Nadat Luke en Kate onbedoeld de decors en rekwisieten vernielen wordt het toneelstuk waar de dramaclub aan heeft gewerkt geannuleerd. Naar aanleiding hiervan stellen Luke en zijn vrienden voor om de A/V Club en de dramaclub samen een film te laten maken, die vervolgens aan de hele school zou worden vertoond. Luke houdt zich ondertussen ook bezig met het bekijken van oude VHS-banden die zijn vader heeft gemaakt voordat hij hem en zijn moeder verliet. Luke’s moeder, Sherry, begint een relatie met Ken, Kate’s vader en de directeur van Boring High.

Nog te bekijken

Peyton Kennedy speelt Kate Messner. Een lesbische hoofdrol in een coming-of-ageverhaal is uiterst zeldzaam. Maar ‘Everything Sucks!’ is te bekijken op Netflix. Ook in Vlaanderen.

 

Beeld: Stocksnap, Pixabay
Bron: Wikipedia, PinkNews.co.uk

%d bloggers liken dit: