COC Nederland introduceert internationale website: “Hoe verander je de wereld?”

COC Nederland heeft international.coc.nl gelanceerd, een website gericht op de internationale werking van de Nederlandse LGBTI-koepel.

Activisten uit verschillende landen landen vertellen op de website hun ‘stories of change‘, hun verhalen van verandering. Die veranderingen zijn soms klein: een veilige plek creëren om elkaar te ontmoeten; soms groot: homofobe wetgeving tegenhouden en altijd wezenlijk.

Zo vertelt Amir, mensenrechtenactivist van de LGBTI-organisatie Kyrgyz Indigo uit Kigizië, hoe zijn organisatie er met steun van COC in slaagde om een antihomowet van tafel te krijgen in dit Centraal-Aziatische land.

Robert Amoafo uit Ghana slaagde er, mede dankzij steun van COC, in om veel kleine LGBTI-organisaties in zijn land bijeen te brengen. “Nu vormen we één beweging die samenwerkt en resultaten boekt.”

Sadiq, een moslim transvrouw uit Ghana vertelt hoe ze als rolmodel andere transpersonen een hart onder de riem steekt: “schaam je niet voor je identiteit.” Met COC organiseerde ze een bijeenkomst voor transactivisten uit West-Afrika.

Activisten uit Sri Lanka, Pakistan, Oekraïne en Ghana kaarten met COC de mensenrechtenschendingen in hun landen aan bij de Verenigde Naties. Als gevolg daarvan beloofde de regering van Sri Lanka bijvoorbeeld om discriminatie van holebi’s en transgenders aan te pakken.

Ook in landen waar LGBTI-zijn ronduit gevaarlijk is, bereiken activisten verandering. Shaima en Danny zorgen dat er in Noord-Afrika een plek is waar ze veilig zichzelf kunnen zijn. Activisten in Ethiopië plaatsen in de sociale media anonieme foto’s van zichzelf met de regenboogvlag. Ze krijgen hoop op een betere toekomst omdat, naast veel hatelijke reacties, sommige mensen nadrukkelijk hun steun uitspreken.

Het internationale werk van het COC wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en leden en donateurs van COC Nederland.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

%d bloggers liken dit: