Homokoppel strijdvaardig na agressie in Brussel: “Ik zal me niet aanpassen”

In de nacht van zaterdag op zondag is een homokoppel aangevallen na een nachtje uitgaan in Brussel. Een van de slachtoffers getuigt op Facebook.

“Brussel, 2.30 uur ’s ochtends. Ik keer terug naar huis met mij man na een leuke avond Primavera Queer van Genres d’à Côté in het RainbowHouse Brussels. We zij dronken van alcohol en van vreugde te zijn uitgeweest in de lente”, vertelt Jonatan op Facebook.

“Dronken van vreugde, alsof onze lichamen vergeten waren ‘zich aan te passen’ aan het feit dat we de Kolenmarkt verlaten en dus een plek waar we aks koppel kunnen leven zonder er ons vragen bij te stellen, wandelen we hand in hand richting Beurs.”

Hangjongeren

Daar gebeurt het. Jongeren aan de overkant begluren en fluiten het koppel na. Jonatan en zijn man Clément wandelen verder richting Paul Devauxstraat richting Sint-Katelijnestraat. Ze worden uitgejouwd, beledigd door een groepje van vijf die hen achtervolgt.

“Ze stellen vreselijke vragen over onze seksuele intimiteit, ze intimideren ons. Ze zijn mager en idioot. Ze zien er amper 18 uit.”

Clément tracht een gesprek aan te gaan, maar de situatie escaleert. De jongeren lijken te vertrekken, maar dan krijgt Clément een vuistslag in de nek.

Reactie

Ze lopen erna weg. “De woede groeit, ik voel me machteloos”, schrijft Jonatan. “Ik voel me zwak, in ben gevuld door haat. Ik ben ontstemd. Ik maak een fout, ik roep meerdere keren ‘connards‘.”

De vijf keren terug en slaan Clément en Jonatan meerdere keren. Wanneer twee andere jongens tussenkomen, houden de vijf op.

Spijt

Achteraf roept een meisje hen na. Ze maakte deel uit van de kliek. Ze zegt tegen het koppel dat e niet akkoord is met homoseksualiteit maar dat iemand ervoor slaan onjuist is.

“Ik verguis mezelf ze ‘geprovoceerd’ te hebben. Maar ik haat vooral de maatschappij die deze nozems produceert.”

“Maar ik kom tot maar één conclusie: ik zal me niet aanpassen aan deze zieke maatschappij, aan deze morele en spirituele miserie, waar iemand de habd vasthouden leidt tot haat en agressie.”

“Ik zal sterven als deze ongelukkigen zoals deze me de dood opleggen, maar ik zal in hand met mijn geliefde sterven.”

Onderzoek

Politie Brussel Hoofdstad Elsene onderzoekt de zaak.

 

Beeld: Geralt, Pixabay
Bron: Facebook, 7sur7.be

%d bloggers liken dit: