RainbowHouse houdt vrijdag kiss-in tegen homofoob geweld in Brussel

RainbowHouse Brussels organiseert een publieke en symbolische actie in reactie op de homofobe aanval die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag en die de holebi- en transgendergemeenschap van streek bracht.

“Deze agressie is helaas niet het eerste incident. Het RainbowHouse Brussel ontvangt geregeld signalen van mensen die agressies meemaken omdat ze in de openbare ruimte zichtbaar waren als homoseksueel en/of transgender. Daarom, om niet te zwijgen geconfronteerd met deze intolerantie, organiseren we een symbolische actie voor de Beurs: een kiss-in.”

“Onze actie wil laten zien dat de openbare ruimte ook voor ons is, LGBTQI+-mensen. We willen reageren op deze aanvallen met een vreedzame bijeenkomst. Zo’n publieke reactie zal veel goeds doen voor de mensen die, in het licht van deze gebeurtenissen, behoefte hebben zich veilig te voelen.”

Afspraak op vrijdag 20 april om 20 uur, Beursplein (Place de la Bourse). “Neem alle mensen mee die je wilt kussen, wilt knuffelen, wiens hand je wilt vasthouden… De openbare ruimte is van ons!”

 

Beeld: Geralt, Pixabay

3 gedachten over “RainbowHouse houdt vrijdag kiss-in tegen homofoob geweld in Brussel

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: