Nederlandse scholieren in ‘beroeps’ krijgen verplicht voorlichting over holebi’s en transgenders

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven (D66) heeft beslist dat scholieren in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) les krijgen over holebi’s en transgenders.

Het mbo is in Nederland wat in Vlaanderen het beroepssecundair onderwijs (bso) is.

“Het is geweldig dat het mbo straks echt aan de slag moet met LHBTI-acceptatie, want juist op mbo-scholen worden jonge holebi’s en transgenders nog vaak gepest”, reageert COC Nederland-voorzitter Tanja Ineke. “Dat onze jarenlange inzet hiervoor nu dit resultaat oplevert is gewoon super.”

Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) krijgen zes op de tien LGBTI-studenten in het mbo te maken met negatieve reacties op hun identiteit. Dat is vaker dan op andere onderwijstypes. Bijna de helft van de mbo-scholen doet nu niets om LGBTI-acceptatie te bevorderen, concludeerde de Onderwijsinspectie in 2016.

Minister Van Engelshoven maakte donderdag tijdens een debat over het Emancipatiebeleid bekend dat ze de zogenaamde kwalificatieregeling voor het mbo op dit punt gaat aanpassen. COC Nederland wordt daarbij betrokken.

 

Beeld: PublicDomainPictures, Pixabay
Bron: COC Nederland

2 gedachten over “Nederlandse scholieren in ‘beroeps’ krijgen verplicht voorlichting over holebi’s en transgenders

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: