Nederland: politie houdt 27-jarige verdachte aan voor dood Orlando na Grindr-date

In Nederland heeft de politie op 22 april een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van Orlando (17) uit Rotterdam. Dat meldt de politie zelf.

Orlando kwam zondag 18 februari na een date via Grindr in Den Haag niet meer thuis. Uit onderzoek bleek dat hij voor het laatst in Den Haag was gezien. Een week later werd zijn lichaam uit het water De Blauwe Loper in Ypenburg opgevist.

“De afgelopen weken werkte een Team Grootschalige Opsporing onophoudelijk aan de zaak. Sporenonderzoek, flyeracties, getuigenoproepen via (sociale) media, buurtonderzoek, een oproep in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht; alles werd uit de kast getrokken om informatie boven tafel te krijgen over het lot van Orlando. Die inzet en de vele tips hebben geleid tot de aanhouding”, meldt de politie.

Toch is de politie nog op zoek naar tips. “Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar wel informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen via +31900-8844 of anoniem via +31800-7000.”

 

Beeld: Wikipedia
Bron: politie.nl 

%d bloggers liken dit: