VIDEO | YouTuber Jeroen van Holland (18) doet coming-out

Jeroen van Holland is een populaire jongen in Nederland. Hij heeft 200.000 volgers op YouTube. Vooral meisjes en jonge vrouwen. Nu doet hij zijn coming-out in het gelegenheidstijdschrift L’Homo.

Van Holland plaatst al vier jaar video’s op YouTube. Sinds hij 4 is, weet hij dat hij homo is. “Als vrouwen met me flirten, flirt ik terug. Maar mijn voorkeur gaat echt uit naar jongens.” Zijn moeder wist het snel, zijn vader  – een militair en biker – niet. “Toen ik het haar had verteld, zei ik direct: ‘’Niet aan papa vertellen’, maar dat deed ze toch.”

De reactie van papa-lief viel goed mee. “Mijn broertje van twaalf vind het juist ‘vet’.”

Fans

Acht op de tien van zijn volgers zijn meisjes en jonge vrouwen. Dus is hij een beetje zenuwachtig. “Maar als meisjes alleen naar mij kijken omdat ze denken dat ze een kans maken, dan maakt het niet uit of ik nu of over vijf jaar uit de kast kom. Dan raak ik ze toch kwijt.”

Twee jaar geleden verklaarde Van Holland dat zijn seksuele geaardheid hem niet boeit.

Nu wil hij een voorbeeld zijn: “Of ze nog gepest worden op school of een negatief zelfbeeld hebben: door mijn content voelen mijn kijkers zich veilig bij mij. Dat laten jongens én meisjes me weten.”

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: L’Homo

%d bloggers liken dit: