Groen pleit opnieuw voor interfederaal actieplan tegen holebifobie en transfobie

Groen-politici Bruno De Lille en Petra De Sutter ergeren zich blauw aan het feit dat België nog steeds geen nieuw interfederaal actieplan tegen holebifobie en transfobie heeft. Het vorige verviel in 2014.

Groen moet in herhaling vallen. Ieder jaar herinnert de oppositiepartij eraan dat er geen geldend interfederaal actieplan tegen holebifobie en transfobie is. “Nochtans zijn er problemen te over. Het volstaat op de websites van onze media de woorden ‘homo- of transfobie’ op te zoeken om een lange lijst van voorbeelden te krijgen”, schrijven De Lille en De Sutter in een opiniestuk. Onlangs nog werd een homokoppel in Brussel belaagd.

Lippendienst

“Dit kan niet blijven duren. Het is onaanvaardbaar dat een open en modern land hier apathisch op reageert. Als er iets in de krant komt, hoor je politici van alle kleuren op Twitter en Facebook verklaren dat ze met ons meeleven. Maar als puntje bij paaltje komt, blijkt dat ze alleen lippendienst aan ons bewijzen.”

Maar de groenen geloven er niet meer in. Het heeft ook geen zin meer, stellen de twee. In 2019 zijn er immers nieuwe verkiezingen.

Het volledig opiniestuk.

 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: