Eurovisie-machine komt op gang met eerste audities

Op 12 mei vindt de grote finale van Eurovisiesongfestival 2018 plaats. Intussen komt de Eurovisie-machine op gang. De eerste repetities zijn begonnen. Sennek, de Belgische kandidate, bracht haar nummer ‘A matter of time‘ voor het eerst op het gigantische podium in Lissabon.

Intiem schouwspel

Uit de auditie bleek dat ze kiest voor een intiem schouwspel. Het nummer start duister met licht dat enkel in haar ogen schijnt. Naarmate het lied vordert, zwelt ook het licht aan. Sennek zong haar nummer met een stevige stem.

Over haar doorkijkjurk van Veronique Branquinho in geplisseerd fluweel alsook de make-up zijn de meningen sterk verdeeld. De zeer queeny Eurovisiefanaten van Wiwibloggs waren er als de kippen bij om de eerste auditie van België te bespreken.

Zware strijd voor finale

Sennek moet in de eerste halve finale op 8 mei zich kwalificeren voor de grote finale. Er zullen daarin 19 landen strijden voor 10 beschikbare finaleplaatsen.

De eerste halve finale wordt gezien als de zwaarste. Niet alleen wordt de strijd er gevoerd met één land meer dan in de tweede halve finale, er treden ook veel landen in aan die worden getipt als winnaars van dit Eurovisiesongfestival. Bulgarije, Estland, Finland en Tsjechië scoren goed bij de bookmakers en in allerhande peilingen. Israël is torenhoog favoriet om in Lissabon te winnen. Al deze deelnemende landen treft Sennek in de eerste halve finale.

Toch is België niet kansloos. Volgens de bookmakers zal ook Sennek de finale halen.

 

Foto: Andres Putting

2 gedachten over “Eurovisie-machine komt op gang met eerste audities

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: