OUTtv toont woensdag 2 mei al 32 Songfestival-kandidaten op één podium

OUTtv zendt op woensdag 2 mei om 21.35 ‘Eurovision in Concert‘ uit, een tweedelige muziekshow waar maar liefst 32 deelnemers van het huidige Eurovisiesongfestival hun nummer volledig live aan elkaar laten horen. Een tv-primeur.

Daarnaast houdt de gay zender een online Eurovisie-poll. Sinds 2010 stemmen telkens meer dan 3.000 holebi’s op het Songfestival-nummer waarvan zij denken dat zou moeten winnen. De pollwinnaar ontvangt dan van Eurosongkenner Jens Geerts de felbegeerde OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn effectief op televisie losbarst.

“Ieder jaar weer vragen verschillende media ons naar de Songfestival-voorspellingen van de homogemeenschap. Homo’s hebben nu eenmaal goede voeling met Songfestivalmuziek”, legt Marc Putman, ceo van OUTtv Europe, uit.

“Tot en met vorig jaar draaide de OUTmusic Award ook enkel en alleen om het nummer dat het best in de smaak viel bij de LGBTQ-gemeenschap. In tegenstelling tot het daadwerkelijke festival, hadden de artiest, de live-uitvoering en de persoonlijke of politieke boodschap van de artiest geen invloed op de OUTmusic-stemmen. De focus lag puur op het liedje. Dit jaar ligt dit anders want die-hardfans kunnen aanstaande woensdag al 32 deelnemende kandidaten, waaronder de Belgische Sennek, live aan het werk zien op OUTtv.”

Amsterdam

 Twee weken geleden traden maar liefst 32 deelnemers van het komende Eurovisiesongfestival op onder de noemer ‘Eurovision in Concert’ in Amsterdam.

Dat is een promoconcert dat georganiseerd werd door enkele Eurovisiefans. De show werd volledig op beeld vastgelegd door OUTtv, inclusief met backstage interviews met de artiesten. “Het is historisch dat zoveel huidige deelnemers al tegelijk op één professioneel podium op tv te zien zullen zijn nog voor de grote Songfestival-finale op 12 mei daadwerkelijk heeft plaatsgevonden”, aldus Putman. 

Stemmen voor de jaarlijkse OUTmusic Award kan tot en met 3 mei middernacht via www.out.tv of via de rechtstreekse link https://app.je/outmusic2018.

Naar goede gewoonte reikt de Belgische OUTtv-presentator en Eurovisiekenner Jens Geerts dan in Lissabon de award uit aan de uiteindelijke winnaar. Eveneens krijg je vanaf 7 mei dagelijks om 20.00 het laatste Songfestivalnieuws rechtstreeks vanuit Lissabon in het programma ‘Lisbon Calling!’’. Geerts brengt hierbij verslag uit met interviews, exclusieve backstagebeelden en een inkijkje in het gay nachtleven van Lissabon.

 Over OUTtv

OUTtv is te bekijken in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Canada, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden.

OUTtv is een lifestyle- en entertainmentkanaal dat onder andere dramaseries, talkshows, documentaires en films uitzendt die voor een groot deel gericht zijn naar de homogemeenschap. In Vlaanderen is OUTtv te ontvangen via de Telenet-pakketten ‘Play’ en ‘Play More’.

 

Foto: Andres Putting

Een gedachte over “OUTtv toont woensdag 2 mei al 32 Songfestival-kandidaten op één podium

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: