Çavaria wil 99% gemeenten met regenboogvlag op Dag Tegen Homofobie

17 mei is Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Çavaria en de provinciale regenbooghuizen roepen alle Vlaamse en Brusselse gemeenten op de regenboogvlag uit te hangen. Momenteel hebben 265 gemeenten en 9 Antwerpse stadsdistricten al bevestigd om mee te doen.  

De vlaggenactie is aan haar zevende editie toe. In 2012, het eerste jaard, deden slechts een vijftigtal steden en gemeenten mee. 

“Gemeenten en steden staan dicht bij de mensen en kunnen het verschil maken”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “De regenboogvlag uithangen is een kleine moeite die een sterk signaal geeft, namelijk dat de lokale overheid er is voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.”

Terug naar 99%?

Van de 327 Vlaamse en Brusselse gemeenten hebben er al 265 bevestigd mee te doen. Ook alle negen van de Antwerpse stadsdistricten nemen deel.

“Een aantal gemeenten heeft hun deelname nog niet bevestigd. Aangezien ze de vorige jaren wel de regenboogvlag uithingen gaan we er vanuit dat ze gewoon nog niets lieten weten”, verklaart Borghs. “Als ons vermoeden klopt doet dit jaar opnieuw 99% van alle gemeenten mee.” 

Voorlopig weigeren enkel Kraainem en Drogenbos opnieuw expliciet de regenboogvlag uit te hangen.

Zelf controleren?

Wie wil checken of zijn gemeente of stad al bevestigd heeft de regenboogvlag te zullen uithangen, kan dat doen op www.cavaria.be/idahot-gemeenten.

Deze actie wordt georganiseerd door çavaria, Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Holebihuis Vlaams-Brabant, Regenbooghuis Limburg, REBUS, Casa Rosa en RainbowHouse Brussels.

 

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Çavaria wil 99% gemeenten met regenboogvlag op Dag Tegen Homofobie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: