KAART | Parcours Belgian Pride Parade 2018 in Brussel op zaterdag 19 mei

Hét orgelpunt van de Belgian Pride in Brussel is de prideparade op zaterdag 19 mei. Wat is er waar te doen?

De parade start aan de Ravensteinstraat 70, aan de hoek met de Houtmarkt. Het parcours loopt dan langs de Putterij om rechts af te slaan op de Keizerinlaan, en dan links de Arenbergstraat in. Die wordt de Schildknaapstraat.

De stoet slaat linksaf de Kleerkopersstraat in. Volgende etappes zijn de Taborastraat, de Beurs en de Zuidstraat om vervolgens linksaf de Steenstraat in te gaan. Nadien volgen de Vruntstraat, een chicane en de Violetstraat.

Het parcours gaat dan rechtsaf het Sint-Jansplein op, nog een chicane, gevolgd door het Oud Korenhuis. Vervolgens komt de Trapstraat en dan linksaf de Keizerslaan op. De eindhalte staat aan de Keizerslaan 7.

Er is ook een Pride Village aan de Kunstberg en een Rainbow Village aan de Kolenmarkt.

Al dit ligt in de omgeving van het station Brussel-Centraal. Het Pride Village opent om 12 uur. Om 14 uur wordt daar de parade officieel in gang getrokken. De parade zelf start om 14.30 uur.

70

Er nemen meer dan zeventig delegaties deel aan de prideparade. LGBT-organisaties, bedrijven, roze huizen, horecazaken, politieke partijen, mensenrechtenorganisaties maar evengoed de Jenske, kandidaat-Regenboogprins 2019.

 

Beeld: Belgian Pride

2 gedachten over “KAART | Parcours Belgian Pride Parade 2018 in Brussel op zaterdag 19 mei

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: