Stad en Politie Gent zetten Dag Tegen Holebifobie en Transfobie in beeld

Het Stadsmagazine van Gent heeft aandacht voor 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.

Vier actoren vertellen over LGBT-zijn in Gent. “Gentenaars hebben een open geest: ze aanvaarden holebi’s en transgenders om wie ze zijn. Maar dat betekent niet  altijd dat het makkelijk is om te ontdekken wie je bent”, vertelt Sophie Schepens van Casa Rosa.

“Ik ben fier op mijn stad. Hier kan ik honderd procent mezelf zijn. Niet evident als je homo én moslim bent. Bij mijn coming­-out verbrak mijn familie het contact en kwamen negatieve reacties uit religieuze hoek. Maar ik heb de Koran en de islam uitvoerig bestudeerd en vond niks haatdragends. Integendeel: de ander liefhebben zoals die is, daar draait het om”, getuigt Abdellah Bijat.

“Helaas krijgen holebi’s en transpersonen nog altijd met discriminatie en geweld te maken”, stelt inspecteur van politie Davy Van Slycken van het Meldpunt Homo- en Transfobie vast. “Slachtoffers kunnen bij ons meldpunt terecht: je wordt opgevangen en geholpen als je aangifte wil doen. Ik ben lang niet de enige holebi in het korps, maar ik merk dat de stap naar het politiekantoor vaak groot is. Voor mijn collega’s maakt het niet uit wie je graag ziet. Dringend hulp nodig? Bel het noodnummer. In alle andere gevallen ben je welkom met je verhaal, ook als getuige.”

Dorien Van Vooren deed haar transitie toen ze vijftig was. Ze verloor haar gezin en het ze moest een hoge drempel beklimmen om op het werk te vertellen wie ze nu is. “Gender­Express werd mijn redding. Andere transgenders vingen me op en gaven me de kracht om aan de transitie te beginnen.”

 

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “Stad en Politie Gent zetten Dag Tegen Holebifobie en Transfobie in beeld

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: