Crazy J vervangt Popi op Antwerpse Plantinkaai

Half april is aan de Plantinkaai 12 in Antwerpen Crazy J geopend. Op de locatie van de vroegere Popi Café. Een ontmoeting.

Jess runt Crazy J, een cocktailbar aan de Scheldekaaien. De naam verwijst naar haarzelf. “Mensen noemen me crazy omdat ik vreemde combinaties bedenk en ook omdat ik een gewoon een beetje crazy ben.”

Jess komt uit Thailand en dat merk je aan het assortiment finger food en andere gerechten. “Je moet echt onze spicy mojito proberen, met verse chili”, probeert Jess.

Cocktail

De mojito is pikant inderdaad. Erg pittig en verkwikkend.

Thaise specialiteiten

De Thaise invloed is merkbaar. Er is een Thaise salade (14 euro), Thaise lookworstjes (7 euro). “Ik ga ook tropical dumplings aanbieden. Je vindt dat niet in Thaise restaurants”, zegt Jess.

Cocktails schommelen overigens qua prijs rond de 9 euro. Wijn 3,50 euro, frisdranken 2 à 3 euro. Koude hapjes zijn 5 euro en warme hapjes 7 euro. Salades zo rond de 14 euro.

Gayfriendly

Crazy J positioneert zich niet expliciet als LGBT-bar, maar wil erg gayfriendly zijn. “Iedereen moet zich hier echt welkom voelen, ongeacht de achtergrond”, stelt Jess.

Komende zondag, 6 mei, start ze met een naar holebi’s en transgenders gerichte Tea party. Die start om 14 uur. Tot 18 uur is het happy hour.

Jess wil zich ook engageren voor de Antwerp Pride, maar dat engagement heeft nog geen concrete vorm.

Crazy J
Plantijnkaai 12
Antwerpen
Alle dagen open

 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: