Mariela Castro wil homohuwelijk in Cuba

Mariela Castro Espín wil het huwelijk openstellen voor holebikoppels in Cuba.

Mariala is directrice van het Nationaal Centrum voor Seksuele Opvoeding (Cenesex). Als dochter van Raúl Castro en nicht van Fidel Castro kan ze meer zeggen en pushen dan anderen. In Cuba is immers iedereen gelijk, maar sommigen zijn gelijker dan anderen.

Op 4 mei sprak ze de pers toe. Daar bleek dat ze een wetsvoorstel zal indienen in het Nationaal Assemblee om het huwelijk open te stellen voor holebikoppels.

Cuba en LGBT’s

De situatie van holebi’s en transgenders in Cuba is de voorbije jaren weliswaar verbeterd, maar in een niet zo ver verleden moesten LGBT’s in Cuba pestmaatregelen, censuur en werkkampen ondergaan.

Er blijven de voorbije jaren meldingen verschijnen dat de Cubaanse autoriteiten critici van de overheid, inclusief journalisten en mensenrechtenactivisten, willekeurig arresteren en tijdelijk vasthouden.

Amnesty International wordt ook al jaren de toegang tot Cuba ontzegd. Het Cubaanse regime dwarsboomt het recht op vrije meningsuiting, de vrijheid van vereniging en de vrijheid van vergadering.

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Gay Star News

Een gedachte over “Mariela Castro wil homohuwelijk in Cuba

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: