1,8 en 1,6%: holebigezinnen met kinderen een zeldzaamheid in Vlaanderen

Holebi-ouderschap blijkt een zeldzaamheid. 1,6% van de mannen met een kind jonger dan 25 jaar heeft een relatie met een man. Bij vrouwen is dat percentage 1,8. Dat blijkt uit de Gezinsenquête 2016 van de Vlaamse overheid.

Letterlijk: “Het merendeel van de respondenten heeft een heteroseksuele relatie. Slechts 1,6% van de mannen en 1,8% van de vrouwen in een gezin met een kind jonger dan 25 jaar geven aan een relatie te hebben met iemand van hetzelfde geslacht (Pasteels & Emmery, 2018). Gezinnen waarvan één van beide partners zich niet langer (helemaal) identificeert met zijn of haar geboortegeslacht komen zeer weinig voor … (1,9%).”

Gezinnen waarvan één van beide partners zich niet langer (helemaal) identificeert met zijn of haar geboortegeslacht komen zeer weinig voor: 1,9%. Polyamorie blijkt onbestaande in de statistieken. Geen enkele respondent gaf aan meerdere partners te hebben.

De Vlaamse overheid bevroeg via het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ruim 2.600 gezinnen in Vlaanderen met minstens één thuiswonend kind jonger dan 25 jaar. Alleenwoners werden hier niet gezien als gezin.

De bevraging gebeurde in 2016. 

 

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “1,8 en 1,6%: holebigezinnen met kinderen een zeldzaamheid in Vlaanderen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: