VIDEO | Israël wint Eurovisiesongfestival volgens gay OUTtv-kijkers

TOY‘ van Netta Barzilai wint voor Israël het Eurovisiesongfestival. Dat is de voorspelling van de OUTtv-kijkers.

Israël won met een overtuigende meerderheid van de stemmen, gevolgd door België, Frankrijk, Australië en Tsjechië.

Sinds 2010 houdt de gay televisiezender OUTtv, te bekijken in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Canada, elk jaar een grote online poll waarbij kijkers uit heel Europa kunnen voorspellen wie volgens hen het Eurovisiesongfestival gaat winnen.

Dit jaar deden ruim 4.000 homo’s dat. Het is de negende keer dat OUTtv de poll organiseert. De winnaar ontvangt de OUTmusic Award nog voordat het liedjesfestijn losbarst. De winnaar van de OUTmusic Award wist tot op heden, op Italië vorig jaar na, altijd een top drie positie in de finale te bekomen.

Roze stem

“Het is geen geheim dat het Eurovisiesongfestival ieder jaar weer op heel wat ‘gay votes’ mag rekenen. Daarom heeft de OUTmusic Award ook een grote relevantie”, stelt presentator Jens Geerts in een persbericht.

Netta doet zo goed als geen interviews meer om zich volledig op haar optreden in de eerste halve finale op 8 mei te kunnen concentreren. De LGBT-gemeenschap ligt haar nauw aan hart en daarom maakte ze voor OUTtv toch een uitzondering.

Zij kon haar tranen dan ook niet bedwingen toen Jens haar liet weten dat ze gesteund wordt door de Europese homogemeenschap. Geerts stelt dat haar liedje ‘TOY’ zelfs het gay anthem van de komende Songfestival-jaren zou kunnen worden. 

Buiten het hokje

Netta reageerde geëmotioneerd: “Het is stom dat ik hiervoor moet huilen maar het is fijn om erkenning te krijgen. Ik wil in de eerste plaats vooral mijn ouders bedanken. Zij hebben me altijd gezegd hoe mooi ik ben en voor een hele lange tijd heb ik hen niet willen geloven. Maar ze hebben me altijd gesteund zonder enige twijfel. En aan iedereen die zich een outcast voelt: vergeet niet dat we geen tijd mogen verliezen. We moeten meer plezier maken. Denk ‘outside the box‘. Mirakels gebeuren niet zomaar. Je maakt zelf je eigen mirakel en het is een proces van lange adem.”

Sennek

Het zag er echter lang naar uit dat België dit jaar met de prijs naar huis zou gaan.

“Helaas zakte Sennek afgelopen week naar de tweede plaats in onze poll. Maar ook in haar zie ik echt een gay icoon in wording. Ze heeft een ongelooflijk mooie persoonlijkheid en daardoor ook een grote gun factor. Volgens de internationale pers is Sennek zelfs de meest sympathieke inzending die België ooit gestuurd heeft”, aldus Jens Geerts.

Netta ziet in België dan ook een sterke concurrent. Beide dames nemen het aanstaande dinsdag tegen elkaar op in de eerste halve finale.

Lisbon Calling

Op woensdag 9 mei om 22 uur brengt OUTtv uitgebreid verslag van het Eurovisiesongfestival in het programma ‘Lisbon Calling‘. Hierin zal ook de overhandiging van de OUTmusic Award aan Netta te zien zijn, inclusief het volledige interview.


Beeld: OUTtv

 

%d bloggers liken dit: