Sensoa lanceert nodenbevraging ‘Leven met hiv 2018’

Vlaams expertisecentrum Sensoa wil de noden van mensen met hiv anno 2018 kennen. Het lanceerde een online enquête.

“Dankzij medische vooruitgang is hiv geëvolueerd tot een chronische aandoening, met een levensverwachting die vergelijkbaar is met die van de algemene bevolking”, introduceert Sensoa de nodenbevraging Leven met hiv 2018.

“Mensen die leven met hiv hebben heel wat hulpbronnen, maar worden ook geconfronteerd met belangrijke uitdagingen, zoals bv. vertellen dat ze hiv hebben, soms negatieve reacties van anderen, en het opnieuw vormgeven aan de eigen seksualiteit.”

Sensoa organiseert daarom een grootschalige bevraging naar de noden van mensen die leven met hiv. Deze bevraging wordt gesteund door de Vlaamse overheid. Het doel is om de ervaringen van mensen met hiv in Vlaanderen en Brussel in kaart te brengen, vooral wat betreft seksuele gezondheid, de impact van leven met hiv, en ervaringen van stigma en discriminatie. De resultaten zullen helpen om aan deze noden tegemoet te komen.

De enquête staat hier.

 

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “Sensoa lanceert nodenbevraging ‘Leven met hiv 2018’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: