Reformatorisch Dagblad weigert advertentie over homorelaties

Het streng-christelijk geïnspireerd Reformatorisch Dagblad (RD) in Nederland weigert een advertentie te plaatsen die homoseksuele relaties in een positief daglicht plaatst.

De advertentie was een reactie op een flyer van de streng-christelijke organisatie Civitas Christiana. Die vereniging reageerde dan weer op een reclamecampagne van Suitsupply waarop kussende mannen te zien zijn. De flyer van Civitas Christiana toont de foto van Suitsupply, met een grote rode X op de kus.

Waarden

Daarop startte Jasper Klapwijk crowdfundingsactie om een homopositieve advertentie in het RD te krijgen. Er kwamen gesprekken tussen RD en Klapwijk. Kussende mannen vond de krant te sterk indruisen tegen de protestantse waarden die de krant aanhangt.

Er er kwam een ander beeld, van knuffelende mannen.

Commercieel manager Cees Hovius zegt daarover in het Reformatorisch Dagblad: “De advertentie heeft het over onvoorwaardelijke liefde en suggereert daarmee dat er ook intieme liefdesrelaties moeten kunnen bestaan tussen mensen van hetzelfde geslacht.”

“Naar onze overtuiging biedt de Bijbel alleen ruimte aan deze liefdesrelaties binnen een huwelijk tussen man en vrouw. Daarom moeten we de advertentie afwijzen.”

Klapwijk is teleurgesteld over de weigering: ‘”Ook mensen die kiezen voor een homoseksuele relatie kun je gewoon liefhebben. Ik had gehoopt dat die ruimte voor deze advertentie er zou zijn in de krant.”

 

Beeld: Coco Parisienne, Pixabay
Bron: Roze Golf, Reformatorisch Dagblad

%d bloggers liken dit: