Club Random in Antwerpen verzegeld na overtreding hygiëneregels

Club Random, een cruisingbar in de Antwerpse gayscene, is verzegeld door Lokale Politie Antwerpen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het Laatste Nieuws schrijft dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) de zaak liet verzegelen omdat er inbreuken waren op regels rond hygiëne. Buurtbewoners zouden ook meermaals hebben geklaagd.

Johan Vermant, woordvoerder van de burgemeester, vertelt in de krant dat er gebruikte condooms werden gevonden, maar ook andere lichaamsvocht en spetters op de wanden. “Dit gebrek aan hygiëne houdt een gevaar voor de openbare gezondheid in, zoals besmetting met hiv of hepatitis.”

Op de Facebook-pagina van de club staat geen informatie over een sluiting, behalve een bericht van 18 april. Maar er zijn ook aankondigen voor evenementen na dat weekend. Een vraag om reactie, eveneens via Facebook, bleef vooralsnog onbeantwoord.

De krant meldt dat na verzegeling Random toch weer openging, waarop de politie moest optreden.

Het besluit dat uithangt aan de voordeur geeft mee dat de zaak eerst een industriële reinigingsploeg moet inschakelen. Wanneer die een attest aflevert en een inspectie door de politie groen licht geeft, mag Random weer openen.

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws

3 gedachten over “Club Random in Antwerpen verzegeld na overtreding hygiëneregels

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: