Bianca Debaets maakt Brusselaars LGBTQI+bewust met #sharethecolor

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) is een bewustmaking rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit gestart. Met #sharethecolor.

Deze campagne van staatssecretaris Debaets en equal.brussels is gericht op het duurzaam sensibiliseren van de Brusselse bevolking met de bedoeling:

  • de stereotypen te bestrijden en de taboes te doorbreken die specifiek de LGBTQI+gemeenschap;
  • het respect te promoten voor de verschillende seksuele geaardheden, identiteiten en genderexpressies;
  • de slachtoffers van discriminatie, pesterijen of gelijk welke vorm van geweld te wijzen op hun rechten en de mogelijkheden om deze rechten te doen gelden;
  • getuigen van geweld en discriminatie op te roepen om op de juiste manier te reageren en hun steun te uiten.

Pink

De campagne moedigt Brusselaars aan een pink te lakken in een kleur. “Op een discrete maar zichtbare manier wordt zo de aandacht getrokken en komen er gesprekken tot stand. De drager van een gekleurde pink kan zo openlijk verklaren dat hij/zij in zijn/haar dagelijks leven opkomt voor de diversiteit aan seksuele geaardheden en dat hij/zij een ambassadeur wil zijn om nieuwe sympathisanten te vinden. Deze nagellak is een visueel signaal dat gemakkelijk gedeeld kan worden op de sociale media via een selfie of een groepsfoto, uiteraard vergezeld van de hashtag #sharethecolor.”

Influencers

Een aantal zogenaamde influencers, mensen die enige bekendheid genieten en invloed hebben, steunen deze campagne. Zij namen videoboodschappen op en prijken op affiches.

“Ik ben bijzonder trots op de mooie getuigenissen van deze sterke persoonlijkheden. We hebben een erg grote LGBTQI+gemeenschap in Brussel. Van de ongeveer 200 Belgische LGBTQI+verenigingen zijn er ruim 50 gebaseerd en actief in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. We zijn het aan hen verschuldigd om voortrekker te zijn en garant te staan voor gelijke rechten voor iedereen. Onze diversiteit is een verrijking voor onze stad en samenleving. Dat zien we nogmaals in #sharethecolor”, stelt Debaets.

Zichtbaarheid

De campagne mikt op zichtbaarheid en participatie. Naast posters zijn er de video’s. Op 17 mei zal #sharethecolor ook deelnemen aan de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) en op 19 mei aan de Belgian Pride.

Tom De Cock en Karolien Debecker kleurden al een nagel.

#sharethecolor ?️‍??? Want liefde is voor iedereen.

A post shared by Karolien Debecker (@karoliendebecker) on

Video’s kan je bekijken op www.sharethecolor.brussels.

 

Beeld: #sharethecolor

2 gedachten over “Bianca Debaets maakt Brusselaars LGBTQI+bewust met #sharethecolor

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: