Rugbyclub Oudsbergen en Straffe Ketten uit Brussel tekenen charter tegen homofobie

De Straffe Ketten, een homo-inclusieve rugbyclub in Brussel heeft een wedstrijd gespeeld tegen Oudsbergen in Limburg. Deze club ondertekende daarbij een charter tegen homofobie.

“Iedereen is hier welkom om rugby te spelen en deel uit te maken van onze club””, zegt Philippe Boumans van Rugbyclub Oudsbergen in Het Belang van Limburg. De club heette vroeger RC Maasland maar nam de naam van de toekomstige fusiegemeente aan.

De Straffe Ketten spelen niet in een reguliere competitie. Daarvoor zijn de leden te internationaal en niet honkvast genoeg in Brussel. “De Belgische Rugby Bond was pionier in de strijd tegen homohaat en ondertekende in 2016 als eerste in Europa een overeenkomst met International Gay Rugby, om zo een sterk signaal te geven. Dat is best iets om trots op te zijn”, zegt straffe ket Scott Carn, een Australiër, in De Standaard.

De match was een voorbereiding voor de Ketten voor de Bingham Cup, een LGBT-rugbytornooi dat dit jaar in Amsterdam plaatsvindt. Het was Boumans die de clubs bijeenbracht. Hij speelt immers bij beide ploegen.

 

Beeld: Guisdesouza, Pixabay
Bron: Het Belang van Limburg, De Standaard

%d bloggers liken dit: