Piet De Bruyn spreekt Rusland tegen: voldoende bewijs voor homovervolgingen in Tsjetsjenië

Volgens Rusland zijn er geen homo’s en dus geen homovervolgingen in Tsjetsjenië. Vlaams parlementslid en senator Piet De Bruyn (N-VA) is niet verrast door deze uitspraak van Russisch minister van Justitie Aleksander Konovalov. Be Out vroeg De Bruyn om een reactie.

“De reactie van Rusland bevestigt wat we al een tijdje aanvoelden, namelijk dat Rusland er voor kiest de zaak te minimaliseren, waarbij de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov niet voor het hoofd wordt gestoten”, reageert De Bruyn. Hij is algemeen verslaggever over de rechten van holebi’s, transgenders en mensen met een intersekse-conditie bij de Raad van Europa.

“Voor de feiten die zich in Tsjetsjenië hebben afgespeeld, werd ondertussen voldoende bewijs verzameld door verschillende personen en organisaties. Dat bewijs wijst op een stelselmatige, structurele vervolging van LGBTI-personen in Tsjetsjenië”, zegt De Bruyn. Dat “er geen homo’s en dus geen homovervolgingen zijn”, klopt uiteraard niet.

De Bruyn werkt momenteel zijn rapport over de staat van LGBTI-rechten in de lidstaten van de Raad van Europa af. In juni stelt hij zijn rapport met aanbevelingen voor in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa.

 

Beeld: Piet De Bruyn

%d bloggers liken dit: