Fresco Ihsane Jarfi ingehuldigd in Brussel

Op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) is in Brussel een fresco ingehuldigd ter ere van Ihsane Jarfi, het eerste gerechtelijk erkende dodelijk slachtoffer van homofobie in België.

17 mei was dit jaar ook Ihsane Jarfi Dag in Brussel. Er was een herdenkingsmars, er was muziek en er was een kunstveiling.

Tijdens die mars is een muurschildering met een gestileerd portret van Ihsane ingehuldigd.

Wie was Ihsane Jarfi? Ihsane Jarfi was een 32-jarige man van Marokkaanse origine die werd vermoord in Luik in 2012. Na deze homofobe moord heeft zijn vader, Hassan Jarfi, een stichting in het leven geroepen die tot doel heeft te strijden tegen discriminatie die leidt tot haat en geweld.

 

Beeld: Ihsane Jarfi Dag

Een gedachte over “Fresco Ihsane Jarfi ingehuldigd in Brussel

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: