Sint-Martens-Latem speelt vals: zegt regenboogvlag uit te hangen maar doet het niet

Net als in 2017 hangen twee gemeenten in Vlaanderen en Brussel de regenboogvlag niet uit aan een officieel gebouw op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Kraainem is er een, Sint-Martens-Latem de ander. Drogenbos is bijgedraaid.

Overal ter wereld worden acties georganiseerd om aandacht te vragen voor de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders. “Dat bijna alle Vlaamse en Brusselse gemeenten deelnemen aan onze regenboogvlaggenactie is echt een unicum”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “Zowel in de grote steden als op het platteland, van de kust tot in Limburg, overal wapperen regenboogvlaggen.”

Weigeraars

Vorig jaar weigerden Kraainem en Drogenbos deel te nemen aan de actie. Kraainem volhardt maar Drogenbos is bijgedraaid. “Dankzij de inspanningen van zeer geëngageerde burgers en het Holebihuis Vlaams-Brabant ziet het bestuur eindelijk in waarom deze actie zo waardevol is”, aldus Borghs.

Toch blijft het aantal weigeraars op twee staan. “Sint-Martens-Latem weigert ook een regenboogvlag uit te hangen. De vorige jaren lieten ze ons weten mee te doen aan de actie maar hingen ze er blijkbaar ook geen uit”, verklaart Borghs. “Dat vinden wij toch straf.”

Inzet

Çavaria wil graag iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor deze actie. “Dank ook aan gemeente- en stadsbesturen, ambtenaren en actieve burgers die het mee hebben mogelijk gemaakt de regenboogvlag alomtegenwoordig te maken in Vlaanderen en Brussel. Tot slot ook een dikke merci aan de medeorganisatoren van Het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Holebihuis Vlaams-Brabant, Regenbooghuis Limburg, REBUS, Casa Rosa en RainbowHouse Brussels zonder wie we nooit zo’n mooi resultaat hadden kunnen neerzetten. Bedankt!”

Gemeenteraadsverkiezingen

Donderdag 17 mei wordt de ‘Stemmen 2018’-campagne voor de lokale verkiezingen gelanceerd in Drogenbos. 

 

Beeld: Timothy Junes

%d bloggers liken dit: