400.000 euro voor wie LGBT-acceptatie bij allochtonen bevordert

Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA) lanceert een oproep voor projecten die de gelijkheid van man en vrouw en de aanvaarding van holebi’s bij etnische minderheden moet vergroten. Ze voorziet een budget van 400.000 euro aan subsidies.

Homans stelt vast dat de acceptatie van holebi’s en transgenders bij etnische minderheden beter kan. “Er zijn veel pijnlijke voorbeelden van holebi’s van allochtone origine die in de kast blijven zitten of verstoten zijn door hun geaardheid”, zegt Homans in een interview dat zaterdag in Het Nieuwsblad verschijnt.

“9 op de 10 respondenten van Belgische herkomst zijn het (helemaal) eens met de stelling dat homoseksuele mannen en lesbische vrouwen hun leven moeten kunnen leiden zoals zij dat willen. Bij de respondenten van Marokkaanse, Roemeense en Poolse herkomst zijn tussen de 6 en de 7 respondenten op de 10 het (helemaal) eens met de stelling”, stelt de survey ‘Samenleven in Diversiteit 2017‘ van de Vlaamse overheid.

Extern

De minister rekent op externe know-how. Ze wil niet dat de Vlaamse overheid zelf activiteiten organiseert. Waarom dan de stimulans van 400.000 euro? Er is maar één vereniging die zich expliciet toelegt op de combinatie van de thema’s allochtoon, seksuele oriëntatie en genderidentiteit: Merhaba.

Anderen zeggen andere prioriteiten te hebben.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Het Nieuwsblad

%d bloggers liken dit: