MNM-presentatrice Dorianne Aussems doet coming-out als lesbienne

Dorianne Aussems (25) uit Antwerpen praatte in ‘Van Gils & Gasten‘ op één over openlijk lesbisch zijn. De MNM-presentatrice was diep geraakt door de holebi-aflevering van ‘Taboe‘.

“Ik ben 13 jaar geleden uit de kast gekomen, toen ik 25 was”, zegt MNM-collega Karolien Debecker. “Ik presenteerde toen een programma op JIM over holebi’s en uiteraard kreeg ik toen zelf de vraag. Ik heb er toen meteen over gepraat. Intussen zijn we 13 jaar verder en ben ik 38. Waar blijft die nieuwe generatie?”

 

Dedecker uitte begin maart deze vraag. Aussems reageerde op Twitter. Maar die tweet viel blijkbaar niet heel erg hard op.

“Ik wil niet pretenderen dat ik een rolmodel ben, maar ik wil wel dat mensen het weten”, zegt Aussems. “Ik heb vroeger zo vaak op de bus van school naar huis gezeten om in huilen uit te barsten. Ik weet zeker dat de helft van de huilbuien minder waren geweest als ik een voorbeeld had gehad.”

Aanbod

Er zijn wel meer jonge, bekende Vlamingen die holebi zijn maar die er geen thema van willen maken. Iets wat de iets oudere garde als Debecker of Sven Pichal betreuren.

Aussems heeft hiervoor begrip. “Je gooit toch een deel van je hart op straat. Ik kan begrijpen dat je daar nooit klaar voor zult zijn”, zegt ze in De Morgen. “Maar ik word blij van mensen die het wel aandurven. Ik denk dat het onze eigenwaarde ten goede komt. Als mediafiguur kan je je job maar goed invullen als je naturel bent. En als we het allemaal verzwijgen, geraken we nergens. In 2018 doet iedereen wel alsof ie progressief is, maar of dat effectief zo is, is een andere vraag.”

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: VRT NWS, De Morgen

Een gedachte over “MNM-presentatrice Dorianne Aussems doet coming-out als lesbienne

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: