VTM zoekt actief naar holebi-kandidaten voor ‘Blind Getrouwd’

In een oproep voor kandidaten voor het vierde seizoen van het programma ‘Blind Getrouwd‘ toont VTM ook een mannenkoppel en een vrouwenkoppel. VTM bevestigt aan Be Out: “Holebi’s zijn zeker welkom in een eventueel nieuw seizoen van het succesprogramma.” Of we effectief een koppel krijgen te zien in ‘Blind Getrouwd’ hangt af van “het aantal inschrijvingen en of er kwalitatieve matches gevormd kunnen worden”.

‘Blind Getrouwd’ levert VTM goede kijkcijfers op. In het derde seizoen stemden steevast meer dan een miljoen kijkers af op VTM voor het programma op maandagavond. Er was zelfs een recordaflevering van 1.410.920 kijkers, uitgestelde kijkers inbegrepen. Een nieuw seizoen lijkt zeer waarschijnlijk.

VTM lanceerde een oproep voor kandidaten. Daarin is ook een mannenkoppel en een vrouwenkoppel te zien. In een artikel op De Redactie, nu VRT NWS, liet Sara Vercauteren vorig jaar namens VTM al verstaan dat ze holebikoppels in komende seizoenen van het programma zeker niet uitsluit. De recent gepubliceerde trailer geeft aan dat VTM effectief een poging wil ondernemen om een holebikoppel te vormen.

Voldoende holebi-inschrijvingen nodig

Daarvoor hebben de programmamakers wel voldoende inschrijvingen nodig van personen die willen trouwen met iemand van hetzelfde geslacht. De programmamakers proberen immers met de hulp van experts ‘kwalitatieve matchen’ te maken, koppels die op papier voldoende kansen hebben om getrouwd te blijven.

Format?

Voor wie ‘Blind Getrouwd’ nog niet kent: het is een televisieprogramma waarin vrijgezellen officieel trouwen met andere vrijgezellen zonder op voorhand te weten met wie.

De kandidaten worden gekoppeld door experts, vaak seksuologen, psychologen, relatietherapeuten, filosofen en antropologen. De getrouwde stellen gaan na hun trouwfeest op huwelijksreis en wonen ook zes weken samen. Na afloop van ‘het experiment’ moeten ze beslissen of ze samen blijven of scheiden.

Australisch koppel

Het format ontstond in Denemarken en verschillende landen namen het over. In de Australische versie van ‘Blind Getrouwd’, ‘Married at first sight‘, trouwden al twee mannen in 2016. Aangezien het huwelijk in Australië toen nog niet was opgesteld, gebeurde dat in een niet-wettelijk bindende huwelijksceremonie in Nieuw-Zeeland.

Verscheidene koppels uit de Vlaamse reeks zijn nog steeds samen. Zelfs koppels uit het eerste seizoen, die intussen twee jaar getrouwd zijn. De matches door de experts zijn echter geen garantie op succes. Zo ook voor het Australische homokoppel. Tijdens de show nam één van hen de benen terwijl de andere in de douche stond. Na afloop van het programma werden de twee wel opnieuw samen opgemerkt.

Inschrijven

Ben je single, 25 jaar of ouder? Ben je op zoek naar je ideale match? Zie je een blinde trouwpartij voor het oog van de camera zitten?

Schrijf je dan in voor Blind Getrouwd.

 

Foto: VTM

2 gedachten over “VTM zoekt actief naar holebi-kandidaten voor ‘Blind Getrouwd’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: