Musical ‘Bare’ in Brugge toont verliefdheid onder jongens in een katholieke kostschool

KotéKoer vzw presenteert als tiende productie de musical ‘Bare‘. Een terugkeer terug naar de basis van het theater: geen grootse decors of kostuums, maar emoties in zijn puurste vorm, stelt KotéKoer.

‘Bare’ volgt een groep laatstejaars op een katholieke middelbare kostschool die op zoek zijn naar hun identiteit, seksualiteit en toekomst. Peter en Jason zijn verliefd op elkaar. Jason, een populaire atleet, worstelt echter met zijn gevoelens en zijn reputatie.

Jasons zus, de onpopulaire Nadia, is dan weer jaloers op Ivy, een mooi meisje met een bedenkelijke reputatie. Wanneer op school de repetities starten voor het schooltoneel ‘Romeo en Juliet‘ stijgen de spanningen, nemen de twijfels toe en beginnen geheimen aan de oppervlakte te komen.

Pop/rock

“‘Bare’ is een moderne pop/rock-musical met een aangrijpend verhaal, pakkende en emotionele liedteksten, meeslepende muziek en een gedreven jongerencast. Deze show ging in Los Angeles in première in 2000 en haalt sindsdien staande ovaties over heel de wereld”; klinkt het.

Een filmversie wordt gepland voor 2019.

KotéKoer vzw gaat voor deze productie weer terug naar de kleinere, intiemere shows. Er wordt druk gewerkt om van ‘Bare’ een unieke ervaring te maken die het publiek meesleept in het verhaal en hen emotioneel beroerd. Zowel in regie, kostuums en decor wordt bewezen dat musical meer kan zijn dan gewoon entertainment.

Voorstellingen

De musical brengt dertig acteurs en actrices op de scène. Er is een live orkest.

‘Bare’
14, 15, 16, 21, 22, 23 september in zaal Daverloo in Assebroek, Brugge.
Info en tickets.

 

Beeld: Lauranne Cleenwerck voor KotéKoer

%d bloggers liken dit: