VIDEO | Sensoa onthult Hiv-muur in Antwerpen

Het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid Sensoa heeft in Antwerpen een Hiv-muur ingehuldigd. Deze muurschildering geeft als boodschap mee “We all live with hiv“.

Het fresco bevindt zich aan de hoek van de Oude Beurs en de Lange Doornikstraat, in de omgeving van het stadhuis. Patrick Reyntiens, die al sinds 1985 leeft met hiv, getuigde hoe onzichtbaarheid zwaar weegt op mensen met hiv. Deze muur geeft hiv zichtbaarheid in vele vierkante meters.

Nico Krols, woordvoerder van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V), wees toch op de risico’s. Het is niet omdat hiv geen doodvonnis meer is, dat er geen volksgezondheidkundige risico’s zijn. “Er treedt soms gewenning en nonchalance met onze omgang met een potentieel gevaar.”

Larsen Bervoets schilderde de muur. Hij liet zich inspireren door een clown die zijn make-up afdoet als metafoor voor mensen met hiv die hun façade mogen afdoen en hun serostatus kunnen meegeven.

 

Beeld: Timothy Junes

Een gedachte over “VIDEO | Sensoa onthult Hiv-muur in Antwerpen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: