Homokoppel getuigt over homofobe agressie door onderburen in Schaarbeek

Jeroen DC en zijn vriend Nicolas getuigen op Facebook over de agressie doe ze meemaakten in Schaarbeek.

“Niet dat ik het nooit eerder heb meegemaakt, agressie tegen ‘PD’s‘, ‘homo’s’, ‘flikkers’, maar dit keer was het karakter van een andere aard. Het was fysiek, het was publiek voor de hele straat, het was beschamend, pijnlijk, frustrerend, en vooral: het waren mijn Turkse onderburen. Oudste broer, jongste broer, papa en ‘ja’ zelfs mama, die hun zonen aan het opjutten waren om ons nog net een beetje harder te slaan dan de seconde ervoor”, getuigt Jeroen DC op Facebook.

“Het eerste deel van de aftuiging stond ik er helemaal alleen voor. Tientallen toeschouwers… Ik schreeuwde om hulp, zonder zelf fysiek te worden. Van de eerste keer dat dit mij overkomen was, weet ik immers dat ik helemaal niet mag terugslaan. Maar hij blijft doormotten.”

Comme un fille

“Het einde van mijn lijdensweg is in zicht wanneer een handvol allochtone toeschouwers hem van mij afhalen. Homofobe uitlatingen worden mij naar het hoofd geslingerd: ‘Tu cries comme une fille, un vrai mec passe a l’acte au lieu de crier comme une femme, tu te laisse baiser comme une femme, etc…’ Mijn antwoord: een dikke doigt d’honneur, want wat kan ik meer doen?”

Niet welkom

Nicolas komt tussen. Ze wonen een maand samen. Maar zijn hulp is tevergeefs. “Hij probeert mij te helpen, tevergeefs. Hij ondergaat dezelfde agressie, woordelijk en lijfelijk. Een groepje van zes achtervolgt hem in de straten, gelukkig kan hij ontsnappen.”

“Een toevallige voorbijganger op een fiets die het hele sensationele gebeuren gadesloeg, zegt mij dat ik maar nooit naar hier had moeten komen wonen en beter zou verhuizen. Dat zal ik dan maar doen.”

Reacties

Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) reageerde op Twitter. “Hier gaat mijn bloed van koken. Twee mannen aangevallen door hun buren omdat ze homo zijn. Alle sterkte Jeroen en partner. Ik hoop dat parket hier gevolg aan geeft. Hier moet paal en perk aan gesteld worden. Iedereen mag houden van wie hij of zij wil!”

“Het derde geval van agressie in korte tijd. Mijn liefde voor Brussel en Schaarbeek worden er niet minder om, maar dat er nog werk aan de winkel is voor onze beweging, is meer dan duidelijk”, reageert Frank Schoenmakers, coördinator van RainbowHouse Brussels.

Na de Belgian Pride was er een incident en in april was er een achtervolging.

Met of zonder…

Ook federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft gereageerd. “Alle idiote verwijten over homonationalisme zullen me niet tegenhouden”, schrijft ze op Facebook. “Ik zal de relatie tussen de moslimcultuur en homohaat blijven aankaarten. Niet om mensen te stigmatiseren maar omdat ze bestaat.”

Ze geeft ook aan dat te willen doen, “desnoods zonder de steun van de Franstalige extreem-linkse homobeweging”. Een verwijzing naar de aanval op N-VA op de Belgian Pride. “De LGBTI-gemeenschap is me waardevoller dan hun politieke stellingname.”

 

Beeld: Geralt, Pixabay

2 gedachten over “Homokoppel getuigt over homofobe agressie door onderburen in Schaarbeek

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: