Krijgt Brussel met Benoit Hellings een homoseksuele burgemeester?

Benoit Hellings is 39, openlijk homoseksueel en luistert naar Beyoncé. Hij komt in oktober bij de gemeenteraadsverkiezingen op voor de Ecolo-Groen-lijst. Wordt hij burgemeester van Brussel?


Hellings verhuisde van Hoei naar Brussel om te studeren en bleef plakken. Hij woont al jaren in de flamingante Dansaertstraat. Hij sprak indertijd geen woord Nederlands maar is volgens De Morgen nu vlot tweetalig. Moet wel, indien hij burgemeester van Brussel wil worden.

In de Kamer van Volksvertegenwoordigers legt hij zich toe op harde thema’s als defensie en migratie, maar heeft ook oog voor gelijke kansen. Hij is vaste klant op de Belgian Pride.

Ecolo-Groen positioneert zich in Brussel als alternatief op de oude politieke cultuur. Of dat zal aanslaan, zal in oktober moeten blijken. Politicoloog Dave Sinardet denk van wel, al schat hij die kans klein in. De verkiezingsmachine van PS en MR zijn immers goed geolied. Bovendien is Hellings vrij onbekend. “Hij heeft wel wat naamsbekendheid, maar een echt boegbeeld is hij nog niet”, stelt Sinardet in De Morgen.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: De Morgen

%d bloggers liken dit: