Tel Aviv Pride met steun van België

Vrijdag heeft Tel Aviv Pride de straten van ‘The Bubble‘ ingenomen. Tel Aviv is het economische en culturele hart van Israël. België steunde de pride.

Vrijdag is het equivalent van ‘zaterdag’ in Israel. Zaterdag is er de ‘zondag’.

Thema van de pride was ‘Geschiedenis schrijven’. Dertig jaar geleden, in 1988, werd homoseks uit de strafwet gehaald. Twintig jaar geleden werd de eerste gaypride georganiseerd en tien jaar geleden werd het roze huis van Tel Aviv geopend.

Pinkwashing?

Tel Aviv Pride wordt stevig gesteund door de Israëlische dienst voor toerisme, wat de pride ook meteen de beschuldiging van pinkwashing oplevert. Pinkwashing is het zich voordoen van LGBT-vriendelijk om (andere) mensenrechtenschendingen te verdoezelen. Critici linken het vieren van de pride dan met het conflict met Palestina

Niettemin is Tel Aviv ook effectief bijzonder LGBT-omarmend. Een reportage hierover lees je hier.

Hoewel Israël op wetgevend vlak holebi’s en transgenders beschermt tegen discriminatie, is er geen sprake van homohuwelijk. Adopteren kan wel.

België steunt Tel Aviv Pride

De Belgische ambassade in Israël was zichtbaar aanwezig op de Tel Aviv Pride. De Twitter-account van de Belgische missie ginder paste de header-foto aan, er zijn T-shirts gemaakt en medewerkers tonen hun steun op enkele foto’s.

 

Beeld: Belgium In Israel, Twitter

Een gedachte over “Tel Aviv Pride met steun van België

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: