Parcours Antwerp Pride-parade op zaterdag 11 augustus 2018

De parade is altijd een hoogtepunt van een pridefestival, zo ook bij Antwerp Pride. Dit is het parcours. De parade start om 14 uur. 

Er wordt gestart aan de Waterpoort op aan de Vlaamsekaai. Via de Verschansingstraat loopt de stoet naar de Leopold De Waelstraat, bekend van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. Via de Karel Rogierstraat en de Marnixplaats wordt er naar de Scheldestraat geparadeerd, om zo de Scheldekaaien op te gaan ter hoogte van de Sint-Michielskaai.

Nadien volgen de Plantinkaai met het terras van Crazy J, de Sint-Annatunnel (Voetgangerstunnel) en de pop-upbar van Twilight en de Ernest Van Dijckkaai. Ter hoogte van Het Steen, aan het Steenplein, is er de Rainbow Village. Daar zal het Love United Festival plaatsvinden.

Maar de stoet loopt nog even door op de Jordaenskaai om zichzelf te ontmantelen ter hoogte van Sint-Pietersvliet.

Het parcours is 2,9 km lang. Ruimte genoeg om de stoet te bewonderen.

Parcours Antwerp Pride
Parcours Antwerp Pride (c) Antwerp Pride

 

Beeld: Google Maps

%d bloggers liken dit: