RECENSIE | ‘Alex Strangelove’: schattig maar niet beklijvend

Met ‘Call Me By Your Name‘ en ‘Love, Simon‘ zijn we momenteel verwend wat betreft gay romances in films. Netflix heeft met ‘Alex Strangelove‘ van regisseur Craig Johnson een alternatief voor ‘Love, Simon’ klaar.

Het verhaal. Alex Truelove (Daniel Doheny) heeft een beste vriendin, Claire (Madeline Weinstein). Ze beginnen een YouTube-kanaal en een relatie. Maar seks zit er niet in. Alex blokkeert elke keer voor het zo ver geraakt.

Op een feestje en onder invloed van een psychoactieve kikker (ja, het is raar) ontmoet Alex Elliott (Antonio Marziale). Elliott is openlijk gay en het klikt.

Je ziet van ver wat er gaat gebeuren. Zulke romcoms puilen niet uit van spanning. Neen, je kijkt omdat ze schattig zijn en omdat het nostalgie naar een onbestaand verleden teweegbrengt.

Maar ‘Alex Strangelove’ liet me op mijn honger. De film is net té voorspelbaar en er is net te weinig volk om het op een andere manier spannend te maken. Helaas. Een beetje peper in de poep zou wonderen doen.

Toegankelijk

Het is goed dat er een film als ‘Alex Strangelove’ is. Elk jaar zijn er nieuwe pubers en dus is er telkens ruimte voor een nieuw, eigentijds en herkenbaar coming-outverhaal. ‘Beautiful Thing‘, hoe mooi ook, is voorbijgestreefd.

Dat ‘Alex Strangelove’ op Netflix te zien is, maakt de film toegankelijk voor vele tieners.

Maar wie die fase voorbij is, gaat niet onder de indruk zijn. 

 

Beeld: IMDB

Een gedachte over “RECENSIE | ‘Alex Strangelove’: schattig maar niet beklijvend

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: